2018-02-21

 
Nya i styrelsen 2016

 

 

 

 
   
Su Ping Chen Burman

Jag är 100 % made in China och vidareutvecklad i Sverige (har levt i Sverige i drygt 27 år) säger Su-Ping, som sedan 2006 driver ett företag, SC Burman AB, med inriktning på att underlätta affärskontakter mellan Kina och Sverige, speciellt inom energi och miljöområdet. I sitt nystartade bolag, PingWise AB, jobbar hon nu också med att utveckla och leverera behovsstyrda, trygghetsskapande belysningssystem för utomhusbruk till offentlig och privat sektor.
I grunden är hon utbildad till elektronikingenjör i Kina och matematiker på Linköping universitet, jobbat som dataingenjör i Ericsson och Tieto i drygt 10 år. Hon har även jobbat i ett av världens största oljebolag, SINOPEC i Kina.
Su-Ping är gift och har 2 vuxna pojkar. På fritiden gillar hon att pyssla i trädgården, bada och vandra i skogen för att njuta av den friska luften. Hon drömmer om att kunna bidra till en positiv utveckling både i Sverige och Kina och att barnen i Kina också ska ha möjlighet att leka i skogen och andas frisk luft på samma sätt som i Sverige säger hon.

 

 

   
Daniel Hårdfelt

Förnyelsebar energi och energieffektivisering har intresserat under lång tid.
Sedan 2011 har jag jobbat som konsult inom energieffektivisering i byggnader och industri. Energiutredning, energikartläggning m.m och konstruktion av energieffektiva installationssystem i byggnader. 
Tidigare har jag varit delaktig i biogasprojekt för Göteborg energi i Västsverige, även gjort projekt för GoBiGas (Gothenburg Biomass Gasification).
Jag var med och startade i oktober 2015 lokalföreningen till SERO Energi och hållbarhetsforum väst.
Jag gillar att idrotta och har tidigare åkt mycket längdskidor. Har gjort Vasalopp och Lidingölopp m.m. Nu närmast är det Göteborgsvarvet i maj
Andra saker som jag gillar är vandra i fjällen, jord och skogsbruk. Att bidra till en hållbar utveckling är något som engagerar mig mycket och det känns inspirerande att jobba med dessa frågor inom SERO.

 

   
Ann-Kristine Johansson

Vid förningens årsmöte i början av april omvaldes  SEROs ledning o, dvs. Göran Bryntse fortsätter som ordförande och Christer Söderberg som vice ordförande. Ny i styrelsen, som förste suppleant, är Ann-Kristine Johansson, som sitter i riksdagens Näringsutskott som energitaleskvinna för socialdemokraterna. SERO har haft regelbunden kontakt med ledamöter i Näringsutskottet under flera år. Eftersom Ann-Kristine lämnar riksdagen efter valet frågade vi henne om hon ville arbeta inom SERO då vi vet att hon är positiv till förnybar energi. Övriga nya i SERO:s styrelse är Sten Malmström, Visingsö, Eric Söderberg, Västerås och Per Ekstorm från Eskilstuna.